Rusland is gaaaaaaaaaaf!!!
Door: Loeskuh
05 September 2007 | Rusland, Moskou
Jezus mensen, hier zitten we dan, vanuit een vaag internetcafe waar sommige tekens het niet doen (vergeef me), te internetten in Moskou. What The Fack als ik het zo even mag zeggen...ik zal beginnen bij het begin. In Duisburg bij de overstap moesten we even op onze trein naar Moskou wachten en guess what: een of andere Rus met een petje op (die Russen vinden zichzelf heel wat en stralen een gezag uit van heb ik me jou daar) riep tegen Sjan: hoppa hoppa, zo van: stap gauw in. Sjan vond dat heel grappig maar die Rus niet, dus we stonden daar echt zo van: wat is dit nou?
Wij die trein in, echt: we keken elkaar aan "Dit kan toch niet waaaaaaar zijn?" In de coupe waar wij ook moesten slapen, waren maar drie zitplaatsen waarvan op een bankje een oude vieze Russische vrouw zonder tanden zat die naar uien stonk. Dan moet je dus vooral mij hebben, want uien zijn nou niet bepaald mijn lievelingen. Die vrouw moest dus bij ons slapen. We moesten echt even bekomen van de schrik (foto's komen nog). Na twee lange nachten vol uiengeuren en nog veel meer andere niet nader te verklaren gore geuren, zitten we dan eindelijk in Moskou, waar het zo ongeveer 23 graden is, heerlijk. (We zijn trouwens wel een interessante vent tegengekomen in die trein, die ging op de fiets door Kazachstan, hoe gaaf, en hij was al in meer dan 70 landen geweest.)
Moskou is meesterlijk mooi, mooie gebouwen, rare mensen wel. Ze kleden zich alsof het -10 is man, en wij lopen hier in ons korte broekje. Het metrostelsel is echter nog een mysterie voor ons; we hebben zo'n tien keer hetzelfde rondje gedaan voordat we kwamen op de plek waar ons hostel is. En dat is trouwens ook een raar huis. Ergens achteraf gelegen, maar ja als we maar een bed hebben.
We zijn al drie keer dezelfde zwerver/alcoholist tegengekomen haha, echt erg die mensen hier. We hebben net een paar appels en een broodje gegeten in het park en dadelijk gaan we lekker op ons gemakje wat dingen bekijken. Eerste eens douchen, want van zo'n treinreis word je goor, en denk maar niet dat je daar fatsoenlijk kunt douchen. Godsamme wat een ervaring was die treinreis en we zijn nog niet eens begonnen. Want volgende week dinsdag tot en met vrijdag, moeten we dus echt drie dagen in de trein zitten. Ben benieuwd met welke stinkende mensen we dan weer in aanraking komen. Nou lieve mensen, bedankt voor jullie reacties allemaal, blijven doen, dat vinden we leuk!! We proberen voor zondag nog foto's op de computer te krijgen, maar ja, ik snap echt geen reet van de taal hier, dus ik ben benieuwd of het gaat lukken. In ieder geval: met ons gaat het goed, ik hoop met jullie ook! Love ya all en tot deze week nog ergens!!
Kus, Loes en Sjan vanuit de facking mooiste stad ter wereld ;)
WERKSE ALLEMAAL (HAHAHAH)
Kus, Loes en Sjan vanuit de facking mooiste stad ter wereld ;)
WERKSE ALLEMAAL (HAHAHAH)
05 September 2007 - 09:29
Sjan:
Check ook mijn verslag op www.volkskrantreizen.nl
(zoeken naar 'Moskou') -
05 September 2007 - 09:29
Suus:
Wat een avontuur zeg! En dan moet je eigenlijk dus nog beginnen! Dat gaat vast helemaal gaaf worden! En wat betreft die stanken: ik kan het me helemaal voorstellen! Bij mij stonken de bedden vaak, dan sliep ik met mn sjaal dicht bij mn gezicht, dat ik maar een bekende geur zou ruiken, en niet die vieze stank! Misschien een tip dus, voor als je er niet van kan slapen!
Nou girls: have fun! En tot snel!
Kus, suus -
05 September 2007 - 09:36
Paul:
Dames... zo jullie zijn nog je maar net weg en het eerste verhaal staat al op de site! Leuk om nu al iets van jullie te horen. Geniet maar lekker en ben benieuwd naar de rest van wat komen gaat. Heel veel liefs en een dikke kus uit Utrecht. X Paul -
05 September 2007 - 09:40
Ank:
De reis begint in ieder geval goed (net zo spannend als onze vlucht naar Mexico Sjaan...) en dat is het halve werk toch?! Spannend hoor... wij gaan zo trouwens ons voorlopig koopcontract tekenen, ook spannend, haha! Heel veel liefs en een dikke kus! -
05 September 2007 - 10:38
Rini:
Top om jullie eerste echte verslag te lezen. Leuk is het om als lezer te ervaren wat voor inpact een tandloos vrouwtje, uiengeuren en wat al niet meer heeft op het maken van een reisverslag. Schitterend. Ik hoop er nog veel te lezen. Nu je deze manier van reizen al hebt meegemaakt zal het voor het verdere verloop allemaal wel meevallen. Ik wens jullie in elk geval een voorspoedige reis toe en zie uit naar jullie volgende bericht. -
05 September 2007 - 11:58
Miele:
Hey Ladiezzz,
ben net terug uit Zuid-Afrika. Ik ga jullie in de gaten houden ;-). Veel plezier, maar dat gaat wel lukken. Ik zie jullie wel weer eens als jullie terug zijn. Gaan we nog eens feesten!! -
05 September 2007 - 12:41
Sander:
Yes!! -
05 September 2007 - 12:51
Metie:
ohhhh, ik kan me alles bij die uiengeur voorstellen!!!! Heeeeerlijk. Nou meiden misschien is dit wel het mildste wat jullie meemaken.Hier ruikt het naar kattepoep. xxxxx -
05 September 2007 - 12:53
Joep:
Loes (en Sjan), dat valt toch echt nog wel mee. Zolang die in bontjassen gehulde naar uien stinkende zwervers geen fles wodka op hebben, kunnen jullie je daar heus nog wel een tijdje in hotpants door de stad begeven. Geniet er van! Joep
05 September 2007 - 12:57
Geert:
hadden jullie een goede baan dan hadden jullie ook een luxe coupe gehad.maar dit is veel leuker.oma met een gave tand om uien te pellen.dus dat moet stinken.veel plezier en tot mails. -
05 September 2007 - 13:06
Marjon:
Kunnen jullie je hart nog ophalen in China! Daar schijnt iedereen op de grond te spugen, ook in treinen en bussen (ooit "een Barbaar in China" van Adriaan van Dis gelezen?). Maar de aantocht van de olympische spelen heeft er toe geleid dat de Chinezen nu een beetje opgevoed worden door de staat, misschien dat dat wat geholpen heeft.
По-русски
(dat schijnt houdoe te betekenen)
Marjon -
05 September 2007 - 13:08
Marjon:
Ik zie dat cyrillische tekens niet herkend worden door de website... -
05 September 2007 - 13:55
Auke En Liesje:
Er staat jullie nog heel veel meer te wachten dan alleen maar uien. Maar, on the bright side: straks is er sushi en sashimi in een heeeel schoon land.
Enjoy and take care, Auke en Liesje -
05 September 2007 - 15:03
Sjip:
leeeeeeeeve(n),
Wat een verhaal al meteen aan het begin. Jullie eerste rit in een boemeltrein zit erop! Wie weet wat jullie allemaal nog meer tegenkomen. Geniet ervan!! Hier is nog alles zoals gewoonlijk...saai.
Dikke kus (ook van didi). -
05 September 2007 - 16:19
Roos:
Leuk hoor dat Moskou zo mooi is, hier hebben we al weer 2 regendagen gehad!
In welk tijdsbestek had die interessante vent de 70 landen bezocht?
Ben zeer benieuwd naar de foto's.
Liefs van mama -
05 September 2007 - 17:20
Ninaas:
Loes en uien! Hahaha... zelfs in de salades op het werk vis je ze eruitof beter... eet je gewoon geen salade! Hahahaha... nou wij werken hier wel flink door ja!!! Grrrrmmppppfff!!
Nienxx -
05 September 2007 - 17:43
De Prevootjes:
Nou dames, jullie staat nog heel wat te wachten als ik de verhalen van "insiders" mag geloven: b.v. vee als reisgezelschap (in dezelfde coupé!!)die uiteraard iets andere geurtjes verspreiden dan een oud naar uien riekend tandeloos vrouwtje! Laat jullie verrassen en vooral heel veel plezier (wat zeer zeker gaat lukken). doeiiiii -
05 September 2007 - 17:49
Maris&Maarten:
Hoi Liefjes,
Wat maken jullie gelijk weer dingen mee maar daarvoor ga je natuurlijk op reis!!
Zoals je weet ben ik deze week begonnen met mijn nieuwe job, pfff, is wel wennen hoor!! Ik hou je op de hoogte!!
Dames geniet van jullie mooie reis!!
Dikken kussen&knuffels
05 September 2007 - 18:48
Maartjee:
Heee..
Nou, net weg en al zo'n verhalen!!
Leuk!! Hahaaa..
In ieder geval, veel plezier verder en geniet er maar van!
Kuss Maartjee =D -
06 September 2007 - 06:33
Herolds:
Ha Loesoes en Sjannie, leuk om jullie coole verhalen te lezen. Maar ik had van jullie geen saaie verhalen verwacht om heel eerlijk te zijn. Ben benieuwd wat voor avonturen jullie allemaal nog gaan beleven!
Herold -
06 September 2007 - 09:53
Luuk - Weg Met BNN:
Hallo Loes en Sjan!
Spannende reis gaan jullie maken! Zouden jullie het leuk vinden om tijdens jullie reis zo nu en dan de voicemail van het Radio 1 programma Weg met BNN in te spreken? Kosten worden uiteraard vergoed en het thuisfront kan jullie horen op de radio! Weg met BNN wordt elke maandag uitgezonden van 20.00 tot 21.00. De Voicemail is een item dat elke week vast in ons programma zit waarin reizigers hun verhalen vertellen.
Ik hoop dat het jullie leuk lijkt en contact met mij opnemen!
Vr.Gr.,
Luuk Ikink
wegmetbnn@bnn.nl -
06 September 2007 - 13:30
Toine:
En dan ook nog uien..... ;-) -
06 September 2007 - 13:43
Meike:
Heej girls, ondanks de uien, zwervers, alcholisten en mensen die jullie humor niet snappen zou ik toch dolgraag daar willen zitten! Daar is sowieso meer te beleven dan bij mij in de schoolbanken, zucht. Alhoewel les krijgen in de kantine ook een nieuwe belevenis is ;-)
Nou nog even "hoppa hoppa" naar volkskrantreizen.nl, ben ik weer helemaal op de hoogte van jullie avonturen, hoop snel meer.....
xxxmei -
06 September 2007 - 14:24
Col:
Sjan!
Wat leuk dat ik jullie zo kan volgen. Ook je verslagje op de site van de Volkskrant is erg grappig! Tot nu toe hebben jullie al veel lol en dat is het belangrijkste. Je weet wat ik altijd tegen je zeg-> GENIET ERVAN!!
Nog heel hartelijk bedankt voor je kaart. Hij is superlief en staat thuis op m'n bureau :-) En wat betreft die cadeautjes..Graag gedaan hoor. Groeten aan Loes en ik blijf jullie avonturen volgen. X -
06 September 2007 - 20:18
Marieke Weusten:
Loes, wat een verhaal. En die uiengeur bah, maar je zult ongetwijfeld nog viezere geurtjes tegenkomen!
Heel veel plezier nichtje!
Dikke kus, Marieke -
07 September 2007 - 05:47
Marij:
Loes en Sjan.
Op de vroege ochtend al zo'n stinkend verhaal lezen...daar wordt een mens meteen helemaal wakker van!! Maar jullie zullen het wel overleven en er staat jullie inderdaad nog veel meer te wachten, hutje, mutje in een trein met mensen en dieren die zich in geen weken gewassen hebben... dus geniet er maar van.
Liefs, Marij.